Close
România (Prahova), 100283, Ploiești, Aleea Strunga, nr. 6, bl. 40, sc. A, ap. 12
Luni - Duminică 8:00 - 20:00

LASERE DE GHIDAJ

LASERUL (un acronim al exprimării în limba engleză: Light Amplification by the Stimulated Emission of Radiation) este un dispozitiv ce emite lumină coerentă, monocromatică, pe o singură direcție (fascicul colimat) și posibil de o mare intensitate față de sursele de lumină obișnuite.

Efectul laser – fenomenul de amplificare a radiației electromagnetice prin emisie stimulată (emisia sub acțiunea unor fotoni externi).

SISTEME DE LUMINĂ LED

Sistemele de lumină LED ( Light Emitthing Diode ) sunt un tip special de diode în joncțiune p-n, format dintr-un strat subțire de material semiconductor dopat.

Când semiconductorul este supus la o tensiune directă, pentru a reduce bariera de potențial a joncțiunii, electronii din banda de conducție se recombină cu goluri în banda de valență, eliberând suficientă energie pentru a produce fotoni (deci lumină).

SURSE DE ALIMENTARE

Sursa de alimentare sau blocul de alimentare ( power supply unit – PSU ) este o componentă vitală atât pentru Laserele de ghidaj cât și pentru Sistemele LED, pe care le alimentează cu energie electrică, cu cantitatea exactă de curent de care au nevoie și astfel asigură funcționarea lor.

Sursele de alimentare Meerut Microsystems transformă curentul alternativ de 230V (sau 110V) în diverse măsuri de curent continuu, de regulă 12V și 24V.

CABLURI

Seturile de cablu M12 sunt soluția potrivită pentru transferarea de date fără eroare, viteza de transferare fiind de până la 10GB pe secundă.

Conectorul este prevăzut cu o intersecție metalică în formă de ”X” ce separă în condiții de siguranță cele patru perechi de fire.

Cablurile sunt, de asemenea, ecranate pentru a fi protejate de interferențele externe.